God Jul

God jul allihop! Sedan fyra år tillbaka är Julafton mycket speciell, det är nämligen födelsedagen för vårt första barn Ellie 😍

Ha en bra dag och ta hand om er!

/Molle

November ranking och seriespel

nya rankinglistor är ute och jag är placerad 36 i världen och 3a i Sverige. Här hittar ni den internationella rankingen och Här hittar ni den Svenska.

Seriespelet har börjat och vi spelar i div 4 södra och vi leder serien, med en match mer spelad än Sjöbo. Jag har en kvot på 5-2 vilket är ok då jag bara spelat tre av fyra seriematcher. Om ni vill följa oss i serien så finns alla resultat och statistik här. I seriespelet möter vi enbart lag med spelare utan en funktionsnedsättning.

p.s. Den senaste matchen borta mot Limhamn är inte inrapporterad än men den vann vi med 8-0!

/ Molle

Hej vardag!

En skön bild från ett mästerskap som vi hade större förhoppningar kring. Första träningen igår och om två veckor börjar seriespelet.

🏓💪

📸cred Mikael Roberto Blomqvist

Lagturneringen Para-EM i Bordtennis

Imorgon är det äntligen dags för mig att gå in i lagturneringen på Para-EM i bordtennis tillsammans med Michael Azulay. Allting utspelas i Helsingborg och spelschemat ser ut enligt följande. Bord 1-4 går att följa via livestream hos Solidsport.

Torsdag 19 september

12.30                  Sverige – Polen                           Bord 4

Fredag 20 September

10.45 GBR – Sverige Bord 2

16.00 Sverige – Tyskland Bord 4


Lördag 21 September

12.30 Semifinal Bord 2/8

16.00 Final Bord 4


Nu krigar vi mot medaljerna!

September ranking

September månads ranking innebär inga större förändringar, jag är på plats 38 i världen och 3 i sverige.

Den internationella rankingen hittar ni här och den svenska rankingen kan ni läsa här.

EM läger #1

Peter Molander packning stiga
Peter Molander packning stiga

15-18 augusti hade vi det första EM-lägret i Örebro. Enbart uttagna spelare deltar och det finslipas på de sista detaljerna inför mästerskapet. Vi bor på Scandic Grand Örebro som alltid ger oss de bästa möjligheterna till kost och logi. Träningshallen hyr vi av BTK Safir och den ger oss bra träningsmöjligheter. Så som vanligt är förutsättningarna perfekta för att kunna prestera bra hela lägret.

Vi tränade 6 pass pingis och hade diverse möten/utbildningar emellan. Vi hade stort fokus på att bygga ihop en lagmaskin både med hela truppen och med varje lag. Så jag och min lagkamrat Michael Azulay hade mycket bra känsla och positiva tankar om EM.

Jag är nöjd med min insats och ser redan fram emot nästa läger 30/8 i Helsingborg

/Molle

Semestern är slut, tillbaks till vardagen

Jag hade semester under hela Juli månad och spenderade den lite överallt. Jag hann med Motala, Linköping, Åtvidaberg, Norrköping, Nyköping och framförallt mitt Malmö under dessa veckor. Höjdpunkterna har varit de knappa 2 veckorna med släkten som erbjudit diverse lantställen och pooler.

Para-EM i Helsingborg

Under vecka 27 hade vi det årliga träningslägret i Motala. Vi bor i Varamon så miljön är något av det bästa Östergötland har att erbjuda. Det är hård träning i fem dagar som sen slutar med två dagar tävling och som extra krydda var det uttagning till EM i Helsingborg i september. Så det var väldigt fokuserat under hela veckan och väldigt bra träning. Tävlingen gick helt ok med tanke på att vi hade haft hård träning hela veckan.

under veckan bodde vi i denna stuga, helt ok med två rum och kök 🙂

Peter Molander boende i Varamon, Motala.

Sista dagen så fick jag beskedet om EM och att jag är uttagen till Lagspelet. Naturligtvis väldigt glad att för sjunde gången få representera Sverige på ett EM. Jag har en måluppbyggnad och fokus som jag aldrig haft innan och det här är ett delmål vunnet nu ska jag kriga vidare mot mina andra målsättningar. Det kommer inte vara svårt att motivera sig till träning den här sommaren hösten iaf!

Om ni vill läsa pressmeddelandet från Svenska Bordtennisförbundet hittar ni den här. Och om ni vill följa själva EM så har de en facebook sida som ni hittar här , så följ den så får ni all info och nyheter ni kan behöva.

Vi ses väl i Helsingborg!?

/peter

Juni rankinglistor

Jag ligger fortsatt 3a på sverigerankingen som ni hittar här. På den internationella rankingen ligger jag på 39e plats och ni hittar den fullständiga rankingen här